
‘Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu’ sözcüsü Fahri Kaygu:
- “Kat karşılığı inşaat sözleşmeleri ayakta olmasına rağmen, “Feshettik” diyerek insanların hukukta kendilerine dava açmalarını engellemek kastı ile aslında insanları tekrar aldatmaya çalışıyorlar”
- “Konut mağduriyetine yol açan yükleniciler tüketicinin paralarını alarak aldattıkları gibi tüketicinin hukukta hak aramalarını engellemek amacı ile de aldatıyorlar çünkü Esenyurt’ta yaşanan tamamen organize örgütlü bir iş “
- “6502 sayılı yasada ön ödemeli konut satışları ile ilgili düzenlenmiş maddelerin hiçbir tanesine Türkiye genelinde uyan 4-5 firma haricinde firma yok”
- “Tüketicinin ödediği rakam kadar, teslim edilmeden evvel teminat verilmesi benim şu ana kadar rast geldiğim herhangi bir uygulama değil”
- Kendi dolandırıcılarım ile sürekli irtibat halindeyim. “Neden sigortalatmadınız?” diye soruyorum. “Sigorta yapacak firma bulamadık” diyorlar.
- Kitaptan okumak kolaydır ama bu uygulamalara nasıl yansıyor? Onu anlatmak gerçekten zor.
- 6502 sayılı kanunumuz var, öncesinde 4077 sayılı kanunumuza bağlı kampanyalı satışlar kanunu var fakat gerçek şu ki bu kanunlara rağmen; Esenyurt’ta 30.000, İstanbul’da 100.000 tane konut mağduru oluştuysa, bu kanunlar uygulanmadı demektir. Bu çok net”
‘Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu’ sözcüsü Fahri Kaygu, Platform Başkanı Özlem Hanelçi’nin talimatları ile Ülke genelinde konut alırken dolandırılmış vatandaşların yaşadıkları sorun karşısında nasıl ve nerede haklarını arayabilecekleri, hangi kurumlara, hangi müracaatları yapacakları ve hangi taleplerde bulunabilecekleri konusunda bilgilendirmek amacıyla Avukat Cem Yurdakul ve Avukat Feride Külcü ile konut mağdurlarının sorunlarına ve sorularına ilişkin Zoom programı aracılığı ile bir söyleşi gerçekleştirdi.
İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamza Çebi Ticaret Bakanlığı’ndan “Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu” temsilcilerinin sorunlarını aktarması için randevu talep etmişti. Randevuya halen cevap verilmemesi nedeniyle hukuk öğrenme ve öğretme kararı alan Konut Mağdurları’nın programa ilgi göstermesi halinde, tüm konut mağdurlarını ilgilendiren sorunlarla ilgili yaptıkları programı, yaşanan problemler ve bu problemlerin çözümü için Adalet sistemine yapılacak müracaatlarla ilgili olarak proje bazında devam ettirecekleri bilgisini veren Hanelçi ve Kaygu; “Konut mağdurları kendi göbeğini kendi kesmek için hukuki bilgilendirme seferberliği başlattı” şeklinde konuştu.

