Gastronometro şeflerinden Dünya Makarna Günü’ne özel lezzet dolu tarifler

45

Dünya Makarna Günü, 1998 yılından bu yana her yıl 25 Ekim’de kutlanıyor. İçerdiği karbonhidrat ve protein değerleriyle insanların ekonomik, sağlıklı ve lezzetli yemeklerle beslenmesine olanak sağlayan makarnanın önemini vurgulamak amacıyla kutlanan bu özel gün her yıl makarna severler tarafından büyük bir keyifle kutlanıyor.

Metro Türkiye bünyesinde hayata geçirilen Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro’nun şefleri bu özel günde yürekten şeflerin sofraları şenlendireceği ve hem Türk hem de dünya mutfağından en özel ürünlerden hazırlanan nefis tariflerini paylaşıyor.

KURU SEYİT DOMATESLİ PENNE ARRABBİATA (10 KİŞİLİK)

Malzemeler

Metro Chef Penne           1.000 gr               

Seyit domates                   250 gr

Fesleğen                              250 gr

Tereyağı                               100 gr

Zeytinyağı                           50 ml

Tuz                                         5 gr

Akbiber                                5 gr

Parmesan                            50 gr

Çam fıstığı                           10 gr

Domates                              150 gr

Yapılışı

  • Kaynar suya zeytinyağı ve tuz eklenir.                     
  • Makarnalar ilave edilip al dente kıvama gelene dek haşlanır ve süzülür. Bir tencereye yağ eklenir ve soyulup doğranmış domatesler ilave edilir, sos kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Sos tuz ve akbiber ile tatlandırılır.                               
  • Seyit domatesler ikiye bölünüp üzerine sarımsak, tuz, akbiber ve zeytinyağı eklenerek 80 derecede fırında kurutulur.                           
  • Tavada çam fıstıkları kavrulur.                   
  • Haşlanan makarnalar sos ile karıştırılıp içerisine çekirdeği çıkarılmış zeytin, çam fıstığı ve fesleğen yaprakları eklenerek karıştırılır ve son olarak parmesan rendesi ile servis edilir.

YABAN MANTARLI VE FESLEĞENLİ MAKARNA (4 KİŞİLİK)

Malzemeler

Metro Chef yeşil mercimek makarna                       800 gr

Hindistan cevizi kreması                                250 gr

Taze fesleğen                                                                    1 bağ

Pesto sos                                                                             100 gr                                  

Tereyağı                                                                               100 gr

Zeytinyağı                                                                           50 ml

Tuz                                                                                         5 gr                       

Akbiber                                                                                5 gr

Morel mantarı                                                                   50 gr

İstiridye mantarı                                                               50 gr

Shiitake mantarı                                                               50 gr

Kuşkonmaz                                                                         8 adet

Yapılışı

  • Kaynar suya zeytinyağı ve tuz eklenir.                     
  • Makarnalar ilave edilip al dente kıvama gelene dek haşlanır ve süzülür.                   
  • Tencereye tereyağı eklenir ve doğranmış mantarlar sotelenip tuz ve akbiber ile tatlandırılır.
  • Pesto sos ve Hindistan cevizi kreması ilave edilip karıştırılır.                           
  • Krema kıvam alınca makarnalar ilave edilir. Kuşkonmazlar kaynayan suda 45 saniye haşlanır ve makarnaya eklenir.                
  • Fesleğen yaprakları, tuz ve akbiber ilave edilerek servise hazır hale getirilir.

DENİZ MAHSULLÜ TAGLİATELLE  (4 KİŞİLİK)

Malzemeler

Metro Chef Tagliatelle                   800 gr

Tereyağı                                              100 gr

Zeytinyağı                                           50 ml

Tuz                                                       5 gr

Akbiber                                                5 gr

Krema                                                 100 gr

Midye eti                                             80 gr

Balık suyu                                            100 ml

Karides

Vongole

Mikrofiliz

Yapılışı

  • Kaynar suya zeytinyağı ve tuz eklenir.                     
  • Makarnalar ilave edilip al dente kıvama gelene dek haşlanır ve süzülür.                   
  • Bir tavada zeytinyağı ile sırasıyla ayıklanmış karidesler, vongole ve iç midyeler sotelenir ve balık suyu ilave edilir.                               
  • İçerisine krema eklenip tuz ve akbiber ile tatlandırılır. Süzdürülmüş makarnalar sosun içerisine atılıp karıştırılır ve tereyağı parçaları eklenerek sosun ve makarnanın bağlanması sağlanır.                             
  • Hazırlanan makarna mikro filiz ile servis edilir.                    

Metro Türkiye Hakkında

Dünyanın en önemli uluslararası perakende şirketlerinden Metro, Türkiye’de faaliyet göstermeye başladığı 1990 yılından günümüze, Türk mutfağının daimiyetini sağlama ve gelecek nesillere miras bırakma amacını üstlenmektedir. Metro Türkiye, HoReCa (otel, restoran, kafe) sektörü için bir mutfağı oluşturan tüm hizmetleri sağlarken yaklaşık 4.500 çalışanıyla 21 şehirde, 37 mağazasıyla profesyonellerin kendileri ve iş yerleri için ihtiyaç duydukları 40 bin çeşit ürünü, fiyat-kalite-performans ilişkisini gözeterek sunmaktadır. Türk mutfağına dair çalışmalarını ekonomik, çevresel ve sosyal etkileri dikkate alarak hayata geçiren ve bu nedenle Sürdürülebilir İş Ödülleri’nin de sahibi olan Metro Türkiye, et ve balık izlenebilirliğinden sürdürülebilir balıkçılığa, gıda atığı projelerinden Coğrafi İşaretli Ürünler projesine kadar tüm çalışmalarıyla yerel değerlerin kayıt altına alınıp gelecek nesillere miras bırakılmasına katkı sunmayı hedeflemektedir. Metro Chef, Metro Professional, Metro Premium, Aro, Rioba ve Sigma isimli kendi markalarını bünyesinde bulunduran şirket, tüm mağazalarında “Tarladan Çatala” gıda güvenliği yönetim sisteminin kurulmasını esas alan bir standart olan ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standartlarını da yüzde 100 uygulamaktadır.