Şirketler, sanal uygulamaları ve teknolojiyi evlere taşıyor

384

Dünyayı alarma geçiren Corona virüsü (Covid-19) festival, fuar, spor müsabakaları, konser, gala gibi birçok etkinliğin iptal ya da askıya alınmasına neden olurken, iş dünyasında çalışanlara seyahat yasağı ve  evden çalışma önlemleri olarak kendini gösteriyor. Bu durum dijital ortamın evlere taşınmasına, şirketlerin, çalışanlarını dış dünyadan izole edecek kulaklık, toplantıları için video konferans sistemleri araştırmasına yönlendiriyor.

Sağlık Bakanlığı uygulamalarına ek olarak Türkiye’de de en büyük holdinglerinden KOBİ’lerine kadar yüzlerce şirketin evden çalışmaya başlaması ile evden konferans sistemlerine ilginin artmasını değerlendiren Bircom’un CEO’su Can İlkhan, “Toplantı ve etkinliklerin askıya alınması ve evden çalışma zorunluluğu yeni trend evden çalışma sistemini gündeme yerleştirdi. Şirketler, çalışanlar arasındaki ilişkileri ve toplantılarının evrimini kolaylaştıran çalışma alanları tasarlamaya devam ediyor. Şirketler, esneklik, uzaktan çalışma ve her yerden ulaşılabilir olma taleplerini karşılamak için çalışma alanları tasarlıyor. Giderek daha fazla insan hem ofiste hem de ofis dışında çalışıyor ve bugün uzaktan çok fazla iş yapılıyor” dedi.   

Video konferans ve kulaklıklara ilgi artıyor

Orta ve büyük ölçekteki şirketlerden holdinglere, üniversitelerden banka sektörü ve finansçılara kadar tüm üretici ve hizmet sektörlerinin olası kriz senaryolarına karşı tedbirler almaya başladığına dikkat çeken İlkhan “Henüz uygulama alanları yaygınlaşmayan ancak pratikte uygulanabilen uzaktan erişim imkanı sağlayan video konferans sistemlerine ve çalışanlara evden çalışma senaryolarına karşı hazırlık yapılıyor. Kişisel teması en aza indirirken hepimiz günlük alışkanlıklarımızı değiştirdikçe, milyonlarca kişi evde uzun süre fiziksel izolasyonla karşı karşıya kaldı. Nüfusun ezici bir çoğunluğu sağlıklı ve üretken olmakla kalmayıp, aynı zamanda herkesin evden etkin bir şekilde çalışmasını sağlayan teknolojiler büyük ölçüde yerinde.  Tüm gözler ve kulaklar, teknolojilerin uzun süre boyunca iş sürekliliğini sürdürmesini sağlayan anahtar olarak video işbirliğine ve birleşik iletişime yöneliyor” şeklinde konuştu.

Dünya nüfusunun birden fazla bölgede yapılan uzaktan toplantıların yeni gerçekliğini kabul ettiğine dikkat çeken İlkhan, ses kalitesinin kurumsal üretkenlik üzerindeki etkisinin netleştiğini altını çizdi. Hiçbir kurumun, sürekli üretkenliği sağlayan teknolojilerle işgücünü güçlendirmeden iş sürekliliğini sağlayamayacağını söyleyen İlkhan, Bircom’un da aktif gürültü engelleyici kulaklıkları ve video konferans sistemleri ile iş dünyasını destekleyici teknolojilerinde başrol oynamaya devam edeceklerini kaydetti. Video konferans çözümlerinden çağrı merkezi ve ofis kulaklarına, IP telefonlardan VoIP iletişim ürünlerine kadar birçok teknoloji sunduklarını söyleyen İlkhan, yeni teknolojilerle büyük holding ve KOBİ’lerin iletişim giderlerinin de azaldığına işaret etti.